Yeni işler: Gökçen Cabadan


Gökçen ile dostlugumuz eskiye dayanıyor.
Kendisini 4 yıla yakın suredir Belçika'da yaşıyor.
Son bir iki yıldır ancak ortak yaptığımız
bazı etkinliklerde görüşüp, buluşma şansımız oluyor.
O sebeple sanatsal sürecini pekde yakından takip edemiyorum açıkcası. Resim üretimi yapan bir sanatçı ve oldukça hızlı üretiyor. Son bu yılda ürettigi 20 civari resim den soz etmekte. Fakat, ne yazıkki ne sergilerde ne de sergi dışında henüz buluşamadık bu çalışmalarla. Gökçen'i yakından taniyan biri olan ben bile bu çalışmalardan bir kaçını görebildim. Bunun sanirim birkaç nedeni var, Birincisi genel: Resmin, kişisel yone dogru bir kapanma ve bununla beraber uretiliş aşamasındaki yalnızlık hali ile ilişkili oluşu ve bu yalnız duruşun kimi yerde izleyiciye ulaşırken tamamen örtük ve kişisel kodlarla şifrelenmesi, kisacası kolayca hazmedilemiyor, bilgisine erişilemiyor olması sanirim. İkincisi ise belki de Gokcen'in çokda göz önünde bulunma sevdalısı olmadığından mu kaynaklanıyor. bilemiyorum.

Kendisiyle 1-2 gündür 'umut' kavramının etrafında gezinen çeşitli sözcükler, işaret ettikleri durumlar, konumlar dahilinde sohbet etmekteyiz, umarim daha ileri taşınır bu sohbet. İşte o görüşmeler esnasında bazı yeni çalışmalarını internet üzerinden görme ve üzerine düşünme şansım oldu.

Bu sabah ise Gokcen'den farklı ve sevindirici bir e-mail aldim. Yukarıda sözunu ettigim çalışmalarını içeren bir blog sitesi yapmiş kendine. Merak eden kişilerin bakmasi adina site adresi aşağıda...

http://gokcencabadan.blogspot.com/

eski çalışmalar içinse: http://www.gokcencabadan.be

Bu Blogda Ara

Map Of Poverty / Yoksulluk Haritası

Map Of Poverty / Yoksulluk Haritası
"Maps courtesy of www.theodora.com/maps used with permission"